“צריך לשתות 8/10/12 כוסות מים ביום” – חצי אמת
הגוף שלנו מאבד מים בדרכים שונות: בהזעה, בנשימה, במתן השתן ועוד. כמות המים שונה מאדם לאדם. משטר השתייה והמזון משתנה מאדם לאדם ולכן קשה לקבוע כמה נוזלים הגוף סופג מהמזון וכמה מים צריך להשלים ע”י שתייה.
לכן, הדרך הטובה לדעת אם שתינו מספיק היא דרך השתן. שתן שצבעו צהוב כהה פירושו שלא שתינו מספיק, שתן בהיר מאוד, שתינו את הכמות הנכונה. אם זה לא כך, כדאי שתשתו עוד מים לרוויה.
האם “אסור לשתות מים אחרי אבטיח”?
כמה פעמים שמעתם ש”אסור לשתות מים אחרי שאכלתם אבטיח”? החשש הוא שזה יגרום לכאבי בטן או שלשולים.
ובכן, לא דובים ולא יער. אין לאיסור זה סימוכין ברפואה וכול המומחים שוללים מיתוס זה.
בקיצור – אכלו אבטיח, ואם בא לכם שתו גם מים כמה שתרצו. לרוויה.
“אסור לשתות בזמן האוכל” – נו באמת!
מי לא שמע איזה דודה אומרת ש”אסור לשתות בזמן האוכל”. ובכן, שתייה לפני או בזמן הארוחה אינה מהווה בעיה, ולא רק שמותר אלא שאפילו מומלץ, השתייה גורמת לתחושת שובע ועוזרת לצמצם את כמות המזון שאוכלים.
“מנגנון הצימאון עשוי להטעות אותנו” לא מדויק!
גם החשש שכאשר אתם מרגישים צמאים, אתם כבר נמצאים במצב של התייבשות, או קרוב לכך, אינו נכון לגבי רוב האנשים. אצל רובנו הצמא מופיע הרבה לפני שהתייבשנו.
המנגנון לא יעיל כאשר אנו לא קשובים לגוף שלנו, למשל חיילים בקרב שעסוקים בדברים אחרים.
“אין הבדל בין מים למים” – לא נכון
נכון, מים הם בעיקר תרכובת פשוטה H2O, אבל המים מגיעים ממקורות שונים, המים מגיעים לבארות השאיבה כאשר הם עברו בשכבות קרקע שונות לכן ההרכב והניקיון שלהם שונה.
ניתן למצוא פערים משמעותיים בין הכמויות של ארבע המרכיבים העיקריים הנמצאים במים: מגנזיום, סידן, נתרן וחנקות.
“מים מינרליים בריאים יותר” – לא מדויק
מינרלים אכן חשובים מאוד. חשובה יותר היא מידת הניקיון של המים. את איכות וניקיון המים אפשר לקבוע לפי תכולת החנקות: ככל שאחוז החנקות קטן יותר – המים נקיים יותר. לכן, לפני קניית המים, כדאי לבדוק את התווית המפרטת את הרכב המים, כולל את תכולת המינרלים והחנקות.